

100g smör
2st ekologiska ägg
1.5dl strösocker
1tskvaniljsocker
2 dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypasalt
5 ml bananarom
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och bananaromen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Chocolate frosting:
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
0.5d lkakao av god kvalitet
100g Phiadelphiaost
1msk varmt vatten
Vispa smöret fluffigt och tillsätt lite floursocker i taget. vispa därefter ner resten av ingredienserna. Klart att spritsa på dina cupcakes! :)