Glutenfri Tårta

publicerat i Tårt galleri






Detta blev min första glutenfria tårta, vilket var lite spännande att se om man kunde göra en lika god tårtbotten som annars.

Jag följde detta recept till tårtbotten:

3 st ägg

3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl glutenfri mjölmix 

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Bröa en form som är ca 24 cm.(med mjölfritt alternativ!) Vispa ägg och socker några minuter så att det blir fast, pösigt och vitt. Varva det varma vattnet med mjölet och bakpulvret. Rör smeten till en jämn smet. Grädda i ugnen i ca 30-40 min.
Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på ett fat eller liknande.

Och detta receptet funkade väldigt bra, och blev väldigt god! Men ganska skör, än en vanlig tårtbotten.

Till fyllning blev det hallonmousse och vit chokladfluff :)