Jordgubbssaft <3

publicerat i Saft.
 
 Äntligen Hemma Gjord Jordgubbssaft!! <3
 
Ett enkelt recept på jordgubbssaft som även går att frysa in sen är:
 
2 liter jordgubbar
4dl vatten
1krd vinsyra
6 dl socker per liter avrunnen saft.
 
Noppa och dela jordgubbarna på mitten, lägg i kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka i 10-15 min. Tills jordgubbarna blir lite vita.
Sila i en tygsil,låt det rinna ur ordenligt, detta tar ca 20-30 min.
Mät sedan upp hur många liter saft det blev. Mät sedan upp hur mycket socker du ska ha och blanda saften med sockret i en kastrull och gör ett uppkok.
Tillsätt därefter vinsyra.
Skumma av.
Häll upp i flaskor.
Klart! :)
 

Jordgubbssylt

publicerat i Sylt
Hemmagjord jordgubbssylt!
 
Finns det något godare än egen hemmagjord jordgubbssylt? Det tycker inte jag iaf.
Och lätt är det också att göra.
 
Så det är bara att sätta igång! ;)
 

Ingredienser

2 l färska jordgubbar
1 msk vatten
 7 dl strösocker
3 dl syltsocker
 
 

Gör så här

Snoppa, skölj och skiva jordgubbarna.
Koka dessa med vattnet i ca 15 min.
Skumma vid behov.
Tillsätt strösocker och syltsocker.
Låt koka upp.
Fyll burkarna med sylt och låt svalna.
 
Lycka Till ! :)

Solskens Bullar :)

publicerat i Bullar
Söta små och goda solskens bullar :)
 
Ingredienser:
50 gram jäst
100gram smör
3dl mjölk
1/2 tsk salt
1dl vit sirap
1liter vetemjöl
 
Fyllning:
2dl marsankräm
 
Garnering:
1ägg
Strösocker
 
Gör såhär:
 

1. Smält smöret och häll på mjölken, värm detta till 37 grader, fingervarmt.
Smula ned jästen i en bunke och slå det varma degspadet över.
Rör tills all jäst är upplöst.

2. Tillsätt salt och sirap. Arbeta sedan in mjöl, lite i taget tills du fått
en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.


3. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord. Forma till en längd och dela i
25 lika stora bitar.


4. Rulla till jämna bullar och låt jäsa i ca 20 minuter.


5. Fyll sedan en spritspåse med marsankrämen, tryck in spritspåsen i
bullen och fyll den med krämen. Låt jäsa i 10 minuter till.


6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i ca 10
minuter.


7. Rulla de varma bullarna i strösocker.

Jag väntade tills bullarna svalnade och sedan penslade jag dem med lite kallt vatten och "rullade" sedan bullarna i strösockret. Jag blandade även i lite kardemumma i strösockret för att få lite mer smak på bullen. man kan även blanda i lite kardemumma i bulldegen, även det är väldigt gott.

Sen är det bara att njuta av dessa små sötsaker i sommarvärmen:)

 

RockaBilly Tårta

publicerat i Tårt galleri
"
 
En "Tjejig" RockaBilly tårta gjord på vaniljtårtbottnar med Choklad mousse och Jordgubbsmousse emellan.
Täckt med rosa marsipan. Ett par raggartärningar och körsbär i sockerpasta fick pryda tårtan. Och ett par svarta och vita rosor i marsipan fick pryda kanten.

Jordgubbstårta <3

publicerat i Tårt galleri
 
Klassisk jordgubbstårta gjord på vaniljtårtbotten, vaniljkräm på lager 1. Mosade jordgubbar på lager 2.
Täckt med vispgrädde spritsat i ett korgmönster på sidorna. Dekorared med jordgubbar såklart! :)