Vaniljsnurror

publicerat i Bullar

Då var det äntligen dags för bull-säsongen igen! :) dessa goda vanilj bullar är en favorit som kommer år efter år hemma hos oss då jag och min sambo älskar dessa saftiga godsaker :)

Browniekaka med hallon/blåbär marängsmörkräm

publicerat i Dessert
 
 
 
HallonbrownietårtaTårtbottnar
225 g smör
200 g mörk choklad (70 %)
3 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl strösocker
4 st stora ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hallon
 
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla två bakformar, 15 cm i diameter. Skär smöret i kuber och hacka chokladen, smält tillsammans på låg värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg ljust och poröst, i cirka 3 minuter. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät. Fördela smeten i formarna och jämna till den. Tryck ner hälften av hallonen i varje botten. Grädda bottnarna i 45–50 minuter. Låt svalna och dela sedan varje botten i två delar.
 
Marängsmörkräm med hallon/blåbär
4 st stora äggvitor
200 g strösocker
250 g rumsvarmt smör
100 g hallon

Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65 grader eller tills sockerkristallerna har smält och det kan ta ett tag. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter. Tillsätt smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Kör hallonen/blåbären till puré i en mixer sila den sedan genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna. Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting.
 
Lycka till! :)

NougatKladdkaka !

publicerat i Dessert
Världens godaste kladdkaka?
Try it ;)
 
 
 
8-10bitar
 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
50g smör
150g nougat
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa socker och ägg poröst. Sikta i mjöl, kakao och salt.
3. Smält smöret och rör ner det.
4. Hacka 50g av nougaten fint och rör i den.
5. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 15 min.
6. Finhacka 50 g av nougaten och låt det smälta över kladdkakan när den är klar.
7. ´Den resterande 50g nougat kan ni ha till dekorering på kladdkakan men jag hoppade över det.
 
Servera gärna med vaniljglass, väldigt gott! :)