Mjölkchokladpannacotta med Halloncompott

publicerat i Dessert
 
Denna goda desserten är ett måste för alla chokladälskare att testa!
Den är underbart mjuk och len i smaken. Tillsammans med den syrliga holloncompotten blir kombinationen en väldigt god smakupplevelse.
 
Detta receptet är för 4 personer:
 
3 dl grädde
100g maraboue mjölkchoklad
1,5 st gelantinblad
3msk socker
 
Gör såhär:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten

Koka upp grädden och sockret, under tiden hackar du chokladen som du sedan lägger i grädden. Tag av kastrullen från värmen. Rör runt tills chokladen smält helt.

Krama ur gelatin bladen och lägg dem i grädden och blanda väl.Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå ett par timmar, helst under natten.

Halloncompott:

2dl hallon

1dl vatten

3msk socker

Koka upp allt i en kastrull och låt sjuda ett par minuter.

Sila sedan saften.

Låt svalna något innan du häller på saften över pannacottan.

Lägg i ett par hela hallon överst.

Ställ in i kylen i en timme .

Klar att servera!

Lycka till :)