Blåbärs-Cupcakes

publicerat i Muffins & Cupcakes
Dessa ljuvligt goda cupcakes med blåbär och vit choklad är ett måste för er att testa! :)
 
Receptet är taget ifårn Mia Öhrn.
 
Ingredienser

Cupcakes

75gsmör

3dlvetemjöl (180g)

2tskbakpulver

2 tsk vaniljsocker

3stägg

2dlströsocker

1.5dlmjölk

100gvit choklad, grovt hackad 8

0gblåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta

Glasyr

50gblåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade

0.75dlflorsocker

300gfärskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)

1dlvispgrädde

ev blåbär, vita chokladploppar till dekor

 

Gör så här

1. Cupcakes Smält smöret.

2.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.

3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.

4.Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.

 5.Vispa försiktigt ihop till en slät smet.

 6. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad.

 7.Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.

8.Topping: Mixa blåbären fint med stavmixer.

9.Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät.

10. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten.

11.Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp.

12. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad och färska, ätliga blommor.

Klassisk Bröllopstårta.

publicerat i Tårt galleri
 
 
Klassiska Bröllopstårtor till mina vänner Tobias och Susann, som gifte sig igår 18/8 2012.
All lycka önskar jag till dem! Och tackar dem även till att jag fick göra deras brölloptårtor.
 
Jag fick göra 2 stycken 3 våningstårtor som skulle räcka till 60 personer.
Iden första tårtan är det hallonmousse och dumlefluff i. Spacklad med smörkräm med vaniljsmak och täckt med marsipan.
I den andra tårtan är det passionsfruktmousse och vit chokladmousse i. Spacklad med smörkräm med vaniljsmak och täckt med sockerpasta, eftersom denna tårtan skulle vara nöt/mandelfri.
Båda tårtorna är dekorerade med rosor och duvor i sockerpasta.
 
 
 
 

Banan Cupcakes med choklad frosting.

publicerat i Muffins & Cupcakes
 
Jag började med cupcaksen, och jag följde det "klassiska" cupcakes receptet. Men tillsatte 5ml banan arom i.
 
Ingredienser

100g smör

2st ekologiska ägg

1.5dl strösocker

1tskvaniljsocker

dl mjölk

4dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1 nypasalt

5 ml bananarom

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och bananaromen.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Chocolate frosting:

60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
0.5d lkakao av god kvalitet
100g Phiadelphiaost
1msk varmt vatten

Vispa smöret fluffigt och tillsätt lite floursocker i taget. vispa därefter ner resten av ingredienserna. Klart att spritsa på dina cupcakes! :)