Min dotters dop 16/8-2014

publicerat i Tårt galleri
 
En tre-våningstårta fylld med härlig jordgubbsmousse och vit chokladmousse. täckt med vitsockerpasta och rosa rosor handgjorda i sockerpasta. Även kaninen på toppen är handgjord utav mig.
 
 
 
Minicupcakes (choklad) med dumlefluff uppepå.
 
 
"cakepops" i form men vit choklad och glitterströssel.
 

Doptårta till Pojke

publicerat i Tårt galleri
En stilren och snygg tårta till en liten Kevin. 
 
Converseskor handgjorda i sockerpasta.
 
Täckt med vit marsipan och fylld med hallonmousse och vit chokladmousse. En favoritfyllning helt klart! 😊
 
 

Doptårta med Bebis

publicerat i Tårt galleri
 
Doptårta till en liten pojke vid namn harley.
Tårtan är täckt med marsipan men bebisen är gjord i sockerpasta.
Bandet runt tårtan är gjord i en speciell sockermassa som finns att köpa på tårtdecor.se
 

Banan Kola Paj

publicerat i Tårt galleri
 
8-10personer
Sätt ugnenen på 160grader.
 
2,5dl vetemjöl
225g margarin
0,75dl strösocker
1 burk kondenserad mjölk (400g)
1,5dl farinsocker
2msk ljus sirap
2st bananer
2,5dl grädde
 
Pajdeg:
Ta hälften av margarinet och blanda med mjölet, häll i sockret. Samla "smulorna" och forma till en deg. Tryck ut degen i en pajform 20cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 25-30minuter.
Ta ut och låt svalna.
 
Kolan/toffee:
Lägg resterande margarin i en kastrull tillsammans med farinsocker, sirap och kondenserad mjölk. Värm försiktigt och låt småkoka under omrörning i ca 7 min. Kag gjorde det klassiska kulprovet för att sr om den var klar.
Låt sedan kolan svalna.
 
Häll sedan i kolan i pajformen.
 
Skiva bananerna och lägg dem på.
Vispa grädden och klicka ut över.
Klart!
Förvaras i kyl.
Denna är väldigt god och går att göra dagen innan gästerna kommer lika god dag 1 som dag 3.
 
Tips!
Jag kokade marsankräm och blandade med grädden för att få lite mer vaniljsmak. Blev väldigt gott för er som inte är så förtjusta i bara ren grädde på toppen. :)
 
Lycka till! :)

Betty Boop

publicerat i Tårt galleri
En betty boop tårta till 30åringen!
Vanilj bottnar fylld med hallonmousse och vit choklad mousse. Spacklad med vanilj smörkräm. 
 
 

25-års Kalas!

publicerat i Tårt galleri
För ett par veckor sedan fyllde jag 25! Då fick jag äntligen baka en del grejer jag länge velat testa.
Regnbågstårtan har jag länge velat testa eftersom vi bor på regnbågsvägen passade detta väldigt bra ;)
 
HallonBrownieTårta som blev supergod!
OreoPops! blev en favorit bland barnen.
Banancupcakes med tobleronefrosting.
Vaniljsnurror!
 
En lyckad dag med massa go-fika :)
 

Doptårtor till en pojke

publicerat i Tårt galleri

Då var det dags för min söta brorson att döpas. Föräldrarna önskade en tårta med en nalle och en med en bil. Nalle-tårtan innehöll blåbärsmousse och lemoncurd. Bil-tårtan innehöll vaniljkräm och jordgubbar! Sommrigt och gott en sommardag som denna!

Vaniljsnurror

publicerat i Bullar

Då var det äntligen dags för bull-säsongen igen! :) dessa goda vanilj bullar är en favorit som kommer år efter år hemma hos oss då jag och min sambo älskar dessa saftiga godsaker :)

Browniekaka med hallon/blåbär marängsmörkräm

publicerat i Dessert
 
 
 
HallonbrownietårtaTårtbottnar
225 g smör
200 g mörk choklad (70 %)
3 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl strösocker
4 st stora ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hallon
 
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla två bakformar, 15 cm i diameter. Skär smöret i kuber och hacka chokladen, smält tillsammans på låg värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg ljust och poröst, i cirka 3 minuter. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät. Fördela smeten i formarna och jämna till den. Tryck ner hälften av hallonen i varje botten. Grädda bottnarna i 45–50 minuter. Låt svalna och dela sedan varje botten i två delar.
 
Marängsmörkräm med hallon/blåbär
4 st stora äggvitor
200 g strösocker
250 g rumsvarmt smör
100 g hallon

Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65 grader eller tills sockerkristallerna har smält och det kan ta ett tag. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter. Tillsätt smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Kör hallonen/blåbären till puré i en mixer sila den sedan genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna. Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting.
 
Lycka till! :)

NougatKladdkaka !

publicerat i Dessert
Världens godaste kladdkaka?
Try it ;)
 
 
 
8-10bitar
 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
50g smör
150g nougat
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa socker och ägg poröst. Sikta i mjöl, kakao och salt.
3. Smält smöret och rör ner det.
4. Hacka 50g av nougaten fint och rör i den.
5. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 15 min.
6. Finhacka 50 g av nougaten och låt det smälta över kladdkakan när den är klar.
7. ´Den resterande 50g nougat kan ni ha till dekorering på kladdkakan men jag hoppade över det.
 
Servera gärna med vaniljglass, väldigt gott! :)
 

Ko Tårta

publicerat i Tårt galleri

En liten ko tårta som överraskning till Karin som fyllt 50 år. Fylld med favoritfyllningen hallon och vit choklad mousse. Täckt med marsipan.