Banan Kola Paj

publicerat i Tårt galleri
 
8-10personer
Sätt ugnenen på 160grader.
 
2,5dl vetemjöl
225g margarin
0,75dl strösocker
1 burk kondenserad mjölk (400g)
1,5dl farinsocker
2msk ljus sirap
2st bananer
2,5dl grädde
 
Pajdeg:
Ta hälften av margarinet och blanda med mjölet, häll i sockret. Samla "smulorna" och forma till en deg. Tryck ut degen i en pajform 20cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 25-30minuter.
Ta ut och låt svalna.
 
Kolan/toffee:
Lägg resterande margarin i en kastrull tillsammans med farinsocker, sirap och kondenserad mjölk. Värm försiktigt och låt småkoka under omrörning i ca 7 min. Kag gjorde det klassiska kulprovet för att sr om den var klar.
Låt sedan kolan svalna.
 
Häll sedan i kolan i pajformen.
 
Skiva bananerna och lägg dem på.
Vispa grädden och klicka ut över.
Klart!
Förvaras i kyl.
Denna är väldigt god och går att göra dagen innan gästerna kommer lika god dag 1 som dag 3.
 
Tips!
Jag kokade marsankräm och blandade med grädden för att få lite mer vaniljsmak. Blev väldigt gott för er som inte är så förtjusta i bara ren grädde på toppen. :)
 
Lycka till! :)

Kommentera inlägget här :