Tips på något smarigt värre! ;) det är att ha i krossade polkagrisar i chokladmoussen.
Det funkar även med mariannegodis,smarties,marschmallows m.m
Detta blir väldigt gott att hälla upp i portionsskålar och bjuda på eller äta hemma framför en bra film på tv:n en lördagskväll.
Päronmousse
Ca 500g konserverade päron
3dl grädde
3msk socker
1,5tsk vanilsocker
4st blad gelantin
päronesses
grön karamellfärg
Gör såhär:
Vispa grädden med socker och vaniljsocker.
Mixa päronen till en slät "gegga".
Blötlägg gelantinet.
Lägg pärongeggan i kastrull och få den lite varm för att kunna lägga i gelantinet i det så att det smälter.
Tillsätt några droppar päronesses (efter smak) ca 8-10 droppar.
Blanda geggan med grädden. och tillsätt grön karamellfärg efter vad du tycker blir fint.
Ställ in i kyl och låt det svalna, ät som det är eller använd till din tårta! :)
Chokladmousse
Denna chokladmousse är väldigt len och naturligt god i smaken.
300g ljus blockchoklad
4msk mjölk
4dl grädde
4st äggulor
4msk socker
1. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Smält i vattenbad. Tillsätt mjölken och rör om.
2. Vispa grädden lätt och tillsätt äggulorna och sockret. Blanda sedan i chokladen och rör till en jämn smet.
3. Slå upp i portionsskålar eller ha det till tårtan.
ELAJO


blommorna i närbild :)

uppifrån :)

runt tårtan gjorde jag ett pärlband, som glittrade fint :)
i tårtan blev det päronmousse och chokladmousse och betyget vart bra enligt killarna på elajo, de tyckte den var riktigt fin och god. så det var kul å höra :)
Päron och chokladtårta!
Denna veckan tänkte jag göra en päron och chokladtårta som jag tror kommer bli riktigt god!
(jag hoppas det iaf ) :D
Tårtan är till min kära sambo som han ska ta med sig till jobbet och bjuda på!
Hoppas killarna/gubbarna på Elajo tycker om den :)
Bilder och recept kommer snart..
Dreamcookies
Dreamcookies, det är precis vad denna bloggen kommer att handla om!
Mest tårtor men även kakor och bullar m.m
Vem älskar inte att baka och pyssla? ;)
Det är det roligaste jag vet! och vem vet jag kanske ska börja plugga till hösten till konditor, jippi!! äntligen blir min hoppy till något mer kanske.. :) längtar som bara den, hoppas hoppas att inget kommer ivägen bara..