
Cupcakes
75gsmör
3dlvetemjöl (180g)
2tskbakpulver
2 tsk vaniljsocker
3stägg
2dlströsocker
1.5dlmjölk
100gvit choklad, grovt hackad 8
0gblåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta
Glasyr
50gblåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade
0.75dlflorsocker
300gfärskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
1dlvispgrädde
ev blåbär, vita chokladploppar till dekor
Gör så här
1. Cupcakes Smält smöret.
2.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
4.Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
5.Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad.
7.Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.
8.Topping: Mixa blåbären fint med stavmixer.
9.Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät.
10. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten.
11.Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp.
12. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad och färska, ätliga blommor.