Rocky Road CupCakes

publicerat i Muffins & Cupcakes



Till alla Chokladälskare där ute rekomenderar jag att baka dessa ljuvligt goda chokladcupcakes!
Dette receptet är hämtat ur Mia Öhrn´s : Macarons,Cupcakes, Cakepops och andra söta bakverk.
Ingredienser

Cupcakes
175175 gsmör
200200 gmörk choklad
44 stägg
22 dlströsocker
1.51.5 dlvetemjöl (90 g)
11 dlkakao (45 g)
11 tskbakpulver
11 krmsalt
11 dlminimarshmallows
5050 gpekannötter (ca 1 dl)

Topping
200200 gmörk choklad
2.52.5 dlvispgrädde
22 tskhonung
2525 grumsvarmt smör
Extra minimarshmallows och pekannötter till dekor

1. Cupcakes
Smält smöret till kakan i en kastrull på spisen.

2. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur.

3. Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite. ´

4. Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite.

5. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten.

6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör ihop till en jämn massa.

7. Fördela smeten i muffinsformar, strö över pekannötter och marshmallows och grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i 15–20 minuter.

8. De kan gärna vara lite kladdiga i mitten.

9. Låt svalna.

10. Topping
Hacka chokladen ganska fint.

11. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.

12. Rör tills all choklad har smält.

13. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät smet.

14. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag.

15. Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.

16. Bred chokladglasyr på varje cupcake och dekorera med marshmallows och pekannötter. Eller sätt dit något annat sött t.ex små fjärilar eller blommor i sockerpasta :)

Kommentera inlägget här :