Pannacotta som tårta, i 3 lager
Understa lagret är med mörk choklad, mellersta är med ljus choklad och översta är med vit choklad.
Grundrecept på pannacotta 10 port.
1,5 blad gelantin
5 dl vispgrädde
4msk socker
200g choklad
Lägg gelantinbladen i vatten så att de blir mjuka (ett par minuter)
Koka ihop grädden och sockret tills 4,5dl återstår.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke tillsammans med de mjuka gelantinbladen.
Häll den varma grädden över och vispa tills smeten är helt slät (inga klumpar)
Häll smeten i portionsglas och ställ i kylen ett par timmar tills det har stelnat, servera med jordgubbar eller hallon.
Men i detta fallet har jag hällt upp smeten i en rund form och ställt in i kylen, sedan gjort lager två när första lagret stelnat. och när andra lagret har stelnat gör jag lager tre och häller över. färdig att servera när tårtan är helt "stel"

Eftersom tårtan var till min bror så passade jag på att göra Bart Simpson.
Eftersom att han gillar den serien.
Det går att dekorera med vad man vill, det är bara fantasin som sätter gränser ;)

Jag serverade jordgubbar till tårtan och det blev riktigt gott! :)