
Ingredienser:
2 st ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1tsk salt
50gram smör
3 st dubbelnogat
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa socker och ägg poröst. Sikta i mjöl, kakao och salt.
3. Smält smöret och rör i det.
4. Hacka 75 g av nougaten fint och rör sist i den.
5. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
7. Finhacka under tiden resterande 75g nougat och låt den smälta över den varma kakan.
8. Låt kakan svalna.
Servera en god vaniljparfait till den goda nougatkladdkakan.
4-6port
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i små portionsformer (i silikon)Frys i 4-5 tim. Tag sedan fram det och Låt den stå i kylen ca 30 min innan servering. Tryck sedan ut vaniljparfaiten på tallrikar. Klart att avnjutas :)