
Denna goda desserten är ett måste för alla chokladälskare att testa!
Den är underbart mjuk och len i smaken. Tillsammans med den syrliga holloncompotten blir kombinationen en väldigt god smakupplevelse.
Detta receptet är för 4 personer:
3 dl grädde
100g maraboue mjölkchoklad
1,5 st gelantinblad
3msk socker
Gör såhär:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten
Koka upp grädden och sockret, under tiden hackar du chokladen som du sedan lägger i grädden. Tag av kastrullen från värmen. Rör runt tills chokladen smält helt.
Krama ur gelatin bladen och lägg dem i grädden och blanda väl.Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå ett par timmar, helst under natten.
Halloncompott:
2dl hallon
1dl vatten
3msk socker
Koka upp allt i en kastrull och låt sjuda ett par minuter.
Sila sedan saften.
Låt svalna något innan du häller på saften över pannacottan.
Lägg i ett par hela hallon överst.
Ställ in i kylen i en timme .
Klar att servera!
Lycka till :)
